Поплава,Ноември-1979 година

0
129

Од 20 до 25 ноември 1979 година,на потегот од Маџари до Петровец се случи излевање на Вардар и поплава на сите села од овој дел на скопска блатија.

Во Илинден беа поплавени околу 200 куќи и помошни објекти ,а 20 се урнаа.За време на поплавата беа евакуирани околу 300 наши соселани во Ајватовци ,Арачиново и други села.

Нема коментари

Оставете одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молиме внесете ги вашето име тука