Св.Архангел , изработка од срмен конец

0
9

ХРИСТИНА СИЛЈАНОВСКА ЈОКСИМОВСКА

УМЕТНИК НА ДЕЛА СО ФИЛИГРАН ТЕХНИКА ОД СРМЕН КОНЕЦ
Македонската уметничка креативност најдобро е изразена во прекрасните филиграни, врвни дела на големите стари мајстори со неверојатна прецизност, деталност, богатство од форми, симболи и раскош.
Овој вид уметност ја отсликува традицијата на народната уметност,а истата ја изведува нашата сограѓанка Христина Јосимовска од с,Миладиновци-Илинден.

Претходниот артикал,Поплава,Ноември-1979 година
Следната статијаУчителката Илинка Ефтимова со своето 3-А одделение

Оставете одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молиме внесете ги вашето име тука