Христијан Миланов –Ракометар

0
76

Роден е на 30 април 2005 година,живее во населба Илинден.

Основно образование заврши во ООУ Гоце Делчев-населба Илинден.

Денес ученик во средното училиште Михајло Пупин-Скопје.

Со ракомет започна да се занимава во РК Илинден.

Од 2018 година настапува за РК Бутел-Скопје.

Негова позиција е лево крило и број 27.

Кариерата,ракометар ја гради под будното око на неговиот тренер Дарко Јанев исто така наш сограѓанин.

Насеба Илинден на Христијан му посакува успешна ракометна кариера.

Оставете одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молиме внесете ги вашето име тука