Миладиновци, локалитет Турски гробишта

0
864

* Миладиновци, локалитет Турски гробишта, кој претставува осамен наод од римско време. Имено,на турските гробишта во селото во 1912 година се наоѓал жртвеник со латински натпис посветен на богот Херкул. За жал, овој исклучително важен и со непроценливо историско значење споменик, е изчезнат и не се знае кој го земал или каде се наоѓа.

Оставете одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молиме внесете ги вашето име тука