Св.Пророк Илија“ во Кадино

0
492

Денес во црквата Свети Илија во Кадино пред голем број верници и согласно законските прописи се одржа утринска богослужба за верниците.Инаку, Црквата Св,Ѓорѓија и Св .Илија изградена е од плитар во 1910 година,до изградбата на оваа црква населението своите црковни потреби ги обавувале во црквата во с.Таор.Денес во Кадино постои изградена и добро уредена црква.

Фотографија испратена од Бети Анчевска од денешната богослужба ,Кадино 2 август 2020
Претходниот артикал,“Покров на пресвета Богородица“
Следната статијаСв. Троица во Марино,

Оставете одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молиме внесете ги вашето име тука