Девојки во народна носија

0
317

Народната носија се до 60-е години ја користеа само постарите жени, додека младите истата ја употребуваа и во неа се „дотеруваа“ само за некои врски празници и други веселби.

На фотографијава две другарки Гана и Аница.

Аница потекнува од родот Велкови од Илинден ,денес живее во Скопје.

Претходниот артикал,Старата железничка станица во Скопје
Следната статијаСестрите Илина и Ева се поуспешни

Оставете одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молиме внесете ги вашето име тука