-Марјан Трајковски од Бујковци -Илинден, со стекнато угостителско образование во СУГС„Лазар Танев“ Скопје,денес готвач во ресторан„Мадона“ во Дубровник.

-Иван Маринковски од Бујковци-Илинден, со стекнато угостителско образование во СУГС„Лазар Танев “Скопје,денес вработен во ресторан „Мадона“ во  Дубровник-Хрватска.

-Владимир Белински со место на живеење во нас.Ченто, со стекнато угостителско образование во СУГС„Лазар Танев“ Скопје,денес вработен во ресторан „Мадона“ во Дубровник –Хрватска

Овие тројца млади наши готвачи за рекордно кусо време припремија шведска маса  која се состои околу 90-тина килограми сувомеснати и млечни производи , наменета за свадбена веселба за околу 300 гости. Истата  беше сработена за помалку од 7 часа.

Оставете одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молиме внесете ги вашето име тука