Славе Радевски, фудбалер и тренер-наша фудбалска легенда

0
368

Славе Радевски е роден во 1964 година во Илинден. Уште како ученик во основното училиште “Гоце Делчев” кај него се појави големата љубов кон фудбалската игра. Младиот талентиран фудбалер веднаш бил забележан од фудбалските тренери на ФК “Илинден“ и во 1980 година, на само 16 години, стана негов член.

 Славе Радовски – УЕФА тренер на лиценца

Славе Радовски е фудбалски тренер на Македонија со лиценца од УЕФА
Неговите основи на фудбалската пракса, принципи на фудбалска пракса за младински играчи, апликации за мали еднострани игри и развивање на талентирани играчи. Водење на тимот надвор и на теренот. (УЕФА Б-тренерска награда) Фудбалска анализа на фудбал на највисоко ниво, тактички стратегии, подготовка на програма за вежбање (годишна, месечна и неделна) за сениорските тимови (УЕФА А-тренерска награда)

ИГРАЧКА КАРИЕРА:

Славе во дресот на ФК Илинден-1980-1986 ФК Илинден-Скопје
Централен бек и централен играч од средниот ред

-1986-1987 ФК Фас Славија-Скопје
Централен бек и централен играч од средниот ред

-1987-1988 Маџари-Скопје
Централен бек и централен играч од средниот ред

Славе во дресот на РАБОТНИЧКИ -Скопје


-1989-1990 ФК Работнички-Скопје
Централен бек.-1990-1991 ФК Куманово-Скопје
Централен бек и централен играч од средниот ред

-1991-1992 ФК Металург-Скопје
Централен бек и централен играч од средниот ред

– 1992-1993 ФК Македонија ЃП-Скопје
Централен бек и централен играч од средниот ред

-1993-1994 ФК Осогово-Сопруг
Централен бек и централен играч од средниот ред

-1994-1996 ФК Првпат, Грац / ФК Плетенифилд, Грац
Централен бек и централен играч од средниот ред

– 1996-1997 ФК Скопје-Скопје
Централен бек и централен играч од средниот ред

– 1997 ФК Шкендија-Скопје
Централен бек и централен играч од средниот ред

Слав е во дресот на Борец -Велес


– 1998-1999 ФК Борец-Велес
Централен бек и централен играч од средниот ред

-1999-2000 ФК Шкендија-Скопје
Централен бек и централен играч од средниот ред

– 2000-2001 ФК Алумина-Скопје
Централен бек и централен играч од средниот ред

>>>> ТРЕНЕРСКА КАРИЕРА:

-1994-1996 ФК Првпат, Грац / ФК Плетенифилд, Грац
Тренер на Младинска фудбалска академија

– 1998-1999 ФК ИЛИНДЕН
Тренер на Младинската фудбалска академија

-младинска школа-фк илинден

-2001-2002 ФК ИЛИНДЕН
Главен тренер на сениорскиот тим

– 2003-2004 ФК МАЏАРИ СОЛИДАРНОСТ-Скопје
Тренер на Младинската фудбалска академија

– 2005-2009 ЛХМ ИЛИНДЕН


Основач и тренер на Младинската фудбалска академија

-2009 ФК Металург-Скопје
Помошник тренер на сениорската репрезентација

– 2010 ФК ИЛИНДЕН-Скопје
Главен тренер на сениорската репрезентација

-2010-2011 ФК Цементарница 55-Скопје
Главен тренер на сениорската репрезентација

-2011-2012 ФК Чендравасих Папуа, Индонезија Премиер лига
Помошник тренер и главен тренер-2012-2013 ФК Персема ФК, Индонезија Премиер лига
Главен тренер на Сениорскиот тим

Претходниот артикал,Една река се влива во два слива
Следната статијаВлатко Грозданоски-помошник на Милевски

Оставете одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молиме внесете ги вашето име тука