Свадба во некој род од Дончевци

0
180

Према луѓето на фотографијата оваа фотографија е на некои од родовите кои произлегуваат од Дончевци.

Фотографијата е направена во 70-те години од минатиот век,период во кои особено женските особи ја користеа народната носија на вакви свечани моменти.

На фотографијата: Цане,Драгица,Рада,Невена,Божа,Војко,Боре и други роднини и нивни пријатели.

Претходниот артикал,Илинска Планина
Следната статијаЛегенда за селотоТРПЕЈЦА

Оставете одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молиме внесете ги вашето име тука