Богдан најмалиот фармер од нашата средина

0
307

Еден од најнапредните млади фармери од нашата средина е Никола Богдановски од Кадино,  ја продолжува традицијата на неговиот род „Богдсновци“ кои од секогаш да се занимаваат со земјоделие и сточарство.

Денес во овие тешки времења за стопанисување Никола успешно се снаоѓа во и ја продолжува традицијата, а љубовта кон овие две гранки се засакува од најмали нозе.

Така тој денес на семејната фарма „Богдановски“има голема подршка од своето шесгодишното  братче Богдан, кој секојдневно  мопага во земјоделските активности и  на фармата која располага со речиси сите пернасти и други домашни животни.

Да им посакаме успех на овие наши млади фармери ,а меракот и љубовта кон нешто што се сака од најмала возраст,водат кон сигуен успех.

Претходниот артикал,ООУ Гоце Делчев-н. Илинден
Следната статијаНародни верувања поврзани со КРСТОВДЕН

Оставете одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молиме внесете ги вашето име тука