ВЕРУВАЊА ПОВРЗАНИ СО ЧАДОР

0
295

СО ОГЛЕД НА ТОА ШТО ОВИЕ ДЕНОВИ Е МНОГУ ВРНЕЖЛИВО ВРЕМЕТО,ЕВЕ НЕКОИ ВЕРУВАЊА ПОВРЗАНИ СО ЧАДОРОТ.

Не отворајте го чадорот во затворена просторија, дома или на работа. Според старите верувања, на тој начин предизвикувате некоја несакана работа  која ќе ви падне врз глава.

Постои верување дека не е опасно да отворите мокар чадор во затворена просторија за да го исушите, затоа што веќе бил надвор.

Ако чадорот ви падне на подот, не треба вие да го кревате, затоа што тоа предизвикувало несакани работи, треба да го крене некој друг, а не тој кому паднал.

Оставете одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молиме внесете ги вашето име тука